Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

HarmonyOS ya da Çince ismiyle Hongmeng, çeşitli cihazlar ve kullanım senaryoları için tasarlanmış bir açık kaynak işletim sistemi. Sistemin kullanımı ilk olarak, giyilebilir cihazlar ile tabletler dahil olmak üzere Nesnelerin İnterneti (IoT) özellikli cihazlarda Ağustos 2019'da başlatılmıştı. Huawei, HarmonyOS ile donatılmış cihaz sayısının 2021'in sonuna kadar 300 milyona ulaşmasını hedefliyor. Bunların 200 milyondan fazlasının Huawei cihazları olması bekleniyor.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, "Bugünlerde etrafımız giderek daha fazla akıllı cihazla çevrili hale gelmiş durumda ve artık her şeyin birbirine bağlı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her birimiz, tıpkı tüm cihazlar gibi, tamamen birbirine bağlı bu dünyanın bir parçasıyız" dedi.

Richard Yu, "Başarılı bir HarmonyOS ekosistemi oluşturmak için daha fazla ortak ve geliştiriciyle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadesini kullandı. Analistler, uyarlanabilirlik ve açıklık sunan bu yeni işletim sisteminin küresel akıllı cihaz piyasasına hız kazandıracağına ve dünya genelinde milyarlarca mobil terminal kullanıcısına daha çeşitli seçenekler sunacağına inanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI