Bilim ve teknoloji

Huawei, Afrika'nın yeşil enerji devrimine destek sözü verdi

Huang gelişmekte olan teknolojilerden yararlanmanın, temiz enerji kaynaklarına erişimi daha fazla artırmak ve kıtada yeşil büyümeyi teşvik etmek için anahtar niteliğinde olduğ...

Abone Ol

Huang gelişmekte olan teknolojilerden yararlanmanın, temiz enerji kaynaklarına erişimi daha fazla artırmak ve kıtada yeşil büyümeyi teşvik etmek için anahtar niteliğinde olduğunu söyledi. Huang Nairobi'de yaptığı yazılı açıklamasında, "Dijital ve akıllı teknolojiler, her Afrikalı ev ve işletmeye yeteri kadar elektrik sağlamamıza çok yardımcı olabilir" dedi. Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) istatistikleri, 2019 yılında Sahra Altı Afrika bölgesindeki 580 milyon insanın elektriğe erişiminin bulunmadığını gösteriyor.

Huang, 2022 yılına kadar Afrika'nın toplam enerji tüketiminin yüzde 22'sini sağlaması beklenen geniş hacimli yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanacağını, bunun da kıtanın yeşil gündeminin gerçekleşmesini hızlandıracağını söyledi. Huang Su'ya göre, yeni teknolojiler kıtanın enerji altyapısını yenileme, erişim boşluklarını kapatma ve karbon emisyonunu azaltma çabalarını güçlendirebilir. Fotovoltaik (PV) elektrik üretiminin maliyetinin son on yılda önemli ölçüde düştüğünü ifade eden Huawei yetkilisi, bunun Afrika'ya temiz enerjiden yararlanma ve artan talebi karşılama fırsatı da sunduğunu kaydetti.

Huang, şu anda yenilenebilir enerjinin Afrika'daki yeşil büyüme için sorun yaratan fosil yakıt bazlı seçeneklerden daha ucuz olduğunu ve Huawei'nin kıtada dijital enerji çözümleri sunmaya istekli olduğunu kaydetti. Huang Su, "Dijital enerjinin özü, bulut, yapay zeka ve diğer dijital teknolojileri, enerji üretimi, depolanması ve tüketimi ile entegre etmektir. Yeşil bir Afrika inşa etmek ve enerji açığını kapatmak için tam desteğimizi sunmaya hazır ve istekliyiz" dedi.

Huawei akıllı PV çözümü, 60'tan fazla ülke ve bölgede uygulandı ve dünya çapında 300 milyar kilovatsaat (kWh) yeşil elektrik üretildi. Huang, "Zaman içinde, Huawei giderek daha fazla geliştirilebilir elektrik santrali kuracak. Bu elektrik santralleri çevrimiçi olarak yönetilebiliyor ve bakımı yapılabiliyor. Bu da karbon ayak izlerini daha da azaltıyor" dedi.