Dünya Meteoroloji Örgütü, akreditasyon mekanizmasıyla 2017'den beri, yüksek kaliteli meteorolojik ölçümler yapan ve aynı zamanda tarihi belgeleri ve uzun vadeli gözlem verilerini dünyanın farklı yerlerinde uygun şekilde arşivleyen meteoroloji istasyonlarını takdir ediyor. Şu ana kadar 100 yıl ya da daha uzun geçmişe sahip yaklaşık 300 gözlem istasyonuna bu akreditasyon verildi.

Kowloon'daki King's Park'ta bulunan HKO'nun yüksek atmosfer gözlem istasyonu bu yıl Haziran ayında Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından akredite edildi ve dünyanın ilk akredite yüksek atmosfer gözlem istasyonu oldu. HKO'dan yapılan açıklamaya göre, uzun vadeli meteorolojik gözlemler, dünyanın iklim değişikliğini belgelemek ve analiz etmek için çok önemlidir, bu da iklim araştırmalarının geliştirilmesine yardımcı olur. 2017 yılında, HKO Genel Merkezi'ndeki yüzey gözlem istasyonu da Dünya Meteoroloji Örgütü'nün ilk akredite ettiği asırlık gözlem istasyonlarının biriydi.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Editör: İRFAN KARSLI