Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

HKSAR yönetiminin yaptığı açıklamaya göre karar, İngiltere'de son dönemde Delta varyant virüs türünün yayılmasıyla pandemiyle ilgili vakaların yeniden artış göstermesi sonucu alındı. Kararda ayrıca, son birkaç gündür İngiltere kaynaklı varyant virüs suşunu içeren vaka sayısının Hong Kong'da üst üste tespit edilmesi etkili oldu.

Yönetim aynı zamanda, İngiltere'de iki saatten fazla kalan kişilerin Hong Kong'a giden uçaklara binmesini engellemek için halen "çok yüksek riskli" bölge kategorisinde bulunan İngiltere'yi "son derece yüksek riskli" bölge olarak sınıflandıracak, böylece kişilerin bağlantılı yerlerden transit olarak Hong Kong'a seyahat etmelerine mani olacak.

Pandemi durumunun, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Nepal, Pakistan, Filipinler ve Güney Afrika gibi son derece yüksek riskli bölgelerde hala istikrarsız olduğu göz önüne alındığında, söz konusu yerlere yönelik mevcut kısıtlamalar devam edecek.

Editör: İRFAN KARSLI