HKSAR hükümeti tarafından yapılan basın açıklamasına göre klinik deneme verilerini de içeren ilgili bilgiler, Sinovac aşısının üç ile 17 yaş arası farklı etnik kökenlerden gelen çocuklara yapıldığında güvenlik açısından iyi sonuçlar verdiğini gösterdi. Üç ile 17 yaş arası çocuklar, 18 yaş veya üzerindeki yetişkinlere kıyasla daha iyi bir bağışıklık yanıtı verdi. Kurul, bu tavsiyeyi değerlendirmesi için HKSAR hükümetinin Gıda ve Sağlık Bürosu'na sunacak.

HKSAR hükümetinden bir sözcü, "Hükümet, danışma kurulunun Sinovac aşısının yaş göstergesinin aşağı çekilmesi yönündeki tavsiyesini memnuniyetle karşılamaktadır. Gıda ve Sağlık Bürosu Sekreteri, Ortak Bilimsel Komiteler tarafından incelenmesinin ardından ilgili tavsiyeyi değerlendirecek ve mümkün olan en yakın zamanda bir karara varacaktır" dedi. Sözcü ayrıca HKSAR hükümetinin, Comirnaty aşısının yaş sınırının beş ile 11 yaş arası çocukları da kapsayacak şekilde aşağı çekilmesine ilişkin konuları da üretici firma Fosun Pharma üzerinden izlemeye devam edeceğini söyledi.

Hong Kong'un aşı kampanyası istikrarlı bir ilerleme kaydediyor. Hükümetin Şubat sonunda aşılama programını başlatmasından bu yana yaklaşık 4,68 milyon kişi, yani aşılanabilir nüfusun yüzde 69,5'i en az bir doz Kovid-19 aşısı olurken yaklaşık 4,48 milyon kişi, yani aşılanabilir nüfusun yüzde 66,5'i iki doz aşısını da yaptırmış bulunuyor. Hong Kong'da aşılanabilir gruplara Kovid-19 hatırlatma dozu uygulanabiliyor. Bağışıklığı zayıf ve yüksek enfeksiyon riski taşıyan insanlar üçüncü doz aşılarını vurulabiliyor. Hong Kong'da şu ana dek toplam 49.931 kişiye hatırlatma dozu vuruldu.

Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Editör: İRFAN KARSLI