Sağlık

Hong Kong, 16 ülkeden gelenlere yönelik Kovid-19 karantinasını sıkılaştırıyor

Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Cuma günü 00:00'da başlayacak uygulama kapsamında aralarında ABD, Fransa ve İspanya'nın da bulunduğu...

Abone Ol

Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Cuma günü 00:00'da başlayacak uygulama kapsamında aralarında ABD, Fransa ve İspanya'nın da bulunduğu 15 ülkeden gelen yolcuların aşılarını tamamlamaları ve Hong Kong'a varışlarını takiben 21 günlük karantinaya girmeleri gerekecek. Bu ülkeler, orta-risk kategorisinden yüksek-risk kategorisine alınacak.

Daha önce düşük-risk kategorisinden olan Avustralya da aşılanmamış ziyaretçilerin 21 günlük ve aşılarını tamamlamış olanların da 14 günlük karantinaya girmesini gerektiren orta-risk kategorisine alınacak. Bu ülkeden gelen aşılı yolcuların karantina süresi, pozitif antikor testi sunmaları halinde yedi gün ile sınırlı olacak.

Yönetim sözcüsü, karantina düzenlemelerini sıkılaştırma kararının, son dönemde Delta varyantı enfeksiyonlarının yurtdışındaki artışı ışığında virüsün ülkeye girişini engellemeye yönelik yerel bariyeri güçlendirmek amacıyla alındığını söyledi.

Öte yandan Hong Kong, Pazartesi günü yurtdışı kaynaklı üç yeni Kovid-19 vakası daha bildirdi. Toplam vaka sayısı 12.036'ya ulaşırken, son 14 günde ise biri kaynağı bulunamayan yerel bir vaka ve geri kalanları da yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplamda 46 vaka bildirildi. Hong Kong'daki aşılı kişilerin sayısı artmaya devam ediyor. Aşıya uygun nüfusun yüzde 54,8'ine tekabül eden yaklaşık 3,73 milyon kişi en azından bir doz aşı olurken, 2,91 milyon civarında kişi ise çift doz aşısını tamamladı.