Rutte, "Bize gelen (enfeksiyon) rakamlar çok yüksek ancak eğilim azalma yönünde ve bu olumlu bir gelişme. Ufukta ışık var. Rakamlar; önlemler ve tavrımızın etkili olduğunu gösteriyor" dedi.

Küresel yönetişim üzerine 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı Şanghay'da açıldı Küresel yönetişim üzerine 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı Şanghay'da açıldı

Hollanda'da günlük vaka sayısındaki azalmanın sürmesi, ikinci koronavirüs dalgasının ülkede gerilemeye başladığına işaret ediyor. Ülkede Pazartesi-Salı arası günlük vaka sayısı, bir önceki güne göre 547 düşerek 4 bin 320 olurken bu, 4 Ekim'den beri kaydedilen en düşük vaka sayısı oldu.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün (RIVM) haftalık raporuna göre 11-17 Kasım arasında 37 bin 706 yeni vaka kayıtlara geçti. Bir önceki hafta yeni vaka sayısı 43 bin 621'di. Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı bir önceki hafta 565 iken 11-17 Kasım arasında 479 kişi hayatını kaybetti.

Hollanda hükümeti, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için 13 Ekim'de "kısmi karantina tedbirleri" uygulamaya başlamıştı.

Buna göre kafeler ve restoranlar en az Aralık ayı ortasına kadar kapalı kalacak. Hükümet ayrıca 3 Kasım'da tiyatro, sinema, müze ve hayvanat bahçelerinin en az iki hafta boyunca kapalı kalacağını açıklamıştı. Rutte; tiyatro, sinema, müze ve hayvanat bahçelerine ilişkin yasakların Çarşamba gecesi 24:00'te kaldırılacağını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI