Sağlık

Hintli Bharat Biotech, Covaxin isimli Kovid-19 aşısının yüzde 81 etkili olduğunu açıkladı

Şirket Çarşamba günü Covaxin'in Faz 3 sonuçlarını açıklayarak, ara değerlendirme sonuçlarına göre, aşının yüzde 81'lik klinik etkinlik gösterdiğini belirtti.

Abone Ol

Şirket Çarşamba günü Covaxin'in Faz 3 sonuçlarını açıklayarak, ara değerlendirme sonuçlarına göre, aşının yüzde 81'lik klinik etkinlik gösterdiğini belirtti.

Şirket açıklamasında "Virion ile inaktive edilmiş Kovid-19 aşısı adayı, Faz 3 klinik denemesinde, ara değerlendirme sonuçlarına göre yüzde 81'lik bir aşı etkinliği gösterdi. Denemeler, Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi ile ortaklaşa yürütülüyor ve 25 bin 800 denekle ülkedeki en geniş kapsamlı deney olma özelliğini taşıyor" denildi. Şirket, sonuçları "önemli bir dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Bharat Biotech'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Krishna Ella

Bharat Biotech'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Krishna Ella, "Bugün, bilim için aşı keşfinde ve koronavirüse karşı mücadelemizde önemli bir dönüm noktasıdır. 27 bin civarında katılımcının dahil olduğu Kovid-19 aşımızla ilgili, Faz 3 klinik deneylerimizden bugün elde ettiğimiz sonuçlarla birlikte, Faz 1, 2 ve 3 denemelerinden elde ettiğimiz verileri bildirdik.

Covaxin, Kovid-19'a karşı yüksek klinik etkinlik eğilimi gösterirken, aynı zamanda hızla ortaya çıkan varyantlara karşı da önemli immünojenisite sergilemektedir" dedi. Şirket ayrıca Ulusal Viroloji Enstitüsü'nden yapılan analizin, aşı ile uyarılmış antikorların İngiltere'de bulunan varyant suşları ve diğer heterolog suşları nötralize edebileceğini gösterdiğini söyledi.

Şirket, "Bharat Biotech, ek veriler elde edildikçe deneme sonuçlarına ilişkin daha fazla detay paylaşacak. 87 vaka için bir ara analiz daha, 130 vaka için de nihai analiz yapılması planlanıyor" dedi. Covaxin, Hindistan hükümetinden acil kullanım onayı alan iki Kovid-19 aşısından biri.