Sağlık

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaleti, Kovid -19 kısıtlamalarını kaldıran ilk eyalet oldu

Madya Pradeş Eyaleti Başbakanı Shivraj Singh Chouhan yaptığı açıklamada, 24 saat içinde sadece beş yeni vaka bildirilmesi ve aktif vaka sayısının da 78'e düşmesi nedeniyle, pa...

Abone Ol

Madya Pradeş Eyaleti Başbakanı Shivraj Singh Chouhan yaptığı açıklamada, 24 saat içinde sadece beş yeni vaka bildirilmesi ve aktif vaka sayısının da 78'e düşmesi nedeniyle, pandemi durumunun kontrol altında olduğunu belirtti. Chouhan, "Eyaletteki Kovid-19 durumunu sürekli takip ediyoruz. Söylediğim gibi, şu anda durum kontrol altında. Bütün kısıtlamaları bugünden itibaren kaldırmaya karar verdik" dedi. Bu çerçevede artık siyasi, sosyal, spor, eğlence, kültürel ve dini tüm etkinliklerin eyalette tam kapasitede gerçekleşeceğini söyleyen Chouhan, düğünlere ailelerin istediği sayıda konuğun katılabileceğini vurguladı.

Açıklama, ülkede 14 Kasım'da başlayan ve halen devam eden düğün sezonu için önem taşıyor. Yapılan bir tahmine göre, 40 milyar ABD dolarının üzerinde bir maliyetle, gelecek ay ülke genelinde yaklaşık 2,5 milyon düğün yapılması bekleniyor. Çarşılardaki bütün esnafın Kovid-19 aşısının her iki dozunu da yaptırmış olmasının zorunlu olduğunu belirten Başbakan, aynı zorunluluğun diğer kırsal ve kentsel bölgelerdeki esnafa da uygulanacağını ifade etti.