Ölümler Bihar'ın başkenti Patna'nın kuzeyindeki Batı Champaran ve Gopalganj bölgelerinde bildirildi. Bir polis yetkilisi, "Son iki günde sahte içki tüketimi yüzünden ölümler 24'e yükseldi" dedi. Yetkiliye göre bu ölümlerin 13'ü Batı Champaran'da, 11'i ise Gopalganj'da bildirildi. Yerel basında çıkan haberlerde ise ölü sayısı 33 olarak kaydedildi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Polis, sözü edilen iki bölgede sahte içki satışıyla bağlantılı 20 kadar kişinin tutuklandığını söyledi. Bir polis yetkilisi, "Nautan Polis Merkezi'nden sorumlu bir polis memuru ile bir köy yetkilisi görevi ihmal suçlamasıyla geçici olarak görevden alındı" diyerek şöyle devam etti: "Bize anlatıldığı kadarıyla, (sahte) içkiyi sattığı iddia edilen bir kişi de içkiyi içtikten sonra hayatını kaybetti." Basında çıkan haberlerde, polisin çeşitli yerlere baskınlar düzenleyerek büyük miktarda sahte içkiye el koyduğu belirtildi.

Bihar, alkol satışı ve tüketiminin tamamen yasak olduğu, içki bulunmayan bir eyalet. Öte yandan, Bihar başbakanı Nitish Kumar Cuma günü, insanları alkol tüketiminden vazgeçirmek için yeni bir kampanya çağrısında bulundu. Kumar Patna'da gazetecilere, "Eyalette yasağın uygulanmasına ilişkin derinlemesine bir inceleme yürüteceğim. Ancak görünen o ki, içkinin kötü sonuçları hakkında farkındalık yaratacak kapsamlı yeni bir kampanyaya ihtiyacımız var" dedi.

Yetkililere göre Bihar'daki sahte içki kurbanları içkiyi belli bazı bayilerden satın aldı. Basında çıkan haberlere göre, mide bulantısı, baş ağrısı, kusma ve görme problemleri yaşayan insanlar derhal hastanelere kaldırıldı. Ucuz ve kaçak alkollü içki tüketiminin yaygın olduğu Hindistan'da sık sık sahte içki nedeniyle ölümler meydana geliyor.

Editör: İRFAN KARSLI