Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

YENİ DELHİ, 25 Aralık (Xinhua) Hindistan Hava Kuvvetleri, uçağın Cuma akşamı geç saatlerde batı kesiminde bir eğitim uçuşu sırasında düştüğünü bildirdi. Hava Kuvvetleri'nin olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Hindistan Hava Kuvvetleri, Cuma akşamı uçuş sırasında yaşanan kazada yaşamını yitiren Kanat Komutanı Harshit Sinha'nın acı kaybını derin bir üzüntüyle ifade eder ve bu cesur yüreğin ailesinin yanında durduğunu bildirir" ifadeleri yer aldı. Yerel medyada çıkan haberlere göre, uçak Racastan'ın Jaisalmer bölgesindeki Sam polis karakolu bünyesinde yer alan Çöl Ulusal Park alanında düştü.

Hindistan Hava Kuvvetleri, kazayla ilgili soruşturma talimatı verdi. Yine yerel medyadaki haberlerde, bu yıl beş MiG-21 uçağının düştüğü ve bu kazalarda üç pilotun yaşamını yitirdiği bilgisi yer aldı. Mart ayında Gwalior'da, Mayıs ayında ise Racastan'da meydana gelen kazalarda iki pilot hayatını kaybetmişti. 8 Aralık'ta Tamil Nadu eyaletinin merkezi Chennai'nin yaklaşık 538 kilometre güneybatısında Nilgiris bölgesinin Coonoor mevkinde bir askeri helikopter düşmüş ve helikopterdeki yolcular arasında bulunan Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat hayatını kaybetmişti.

Editör: İRFAN KARSLI