Sağlık

Hindistan, yeni yılın başından beri Kovid-19 vakalarının beş kat arttığını bildirdi

YENİ DELHİ, 9 Ocak (Xinhua) 1 Ocak'ta toplam yeni vaka sayısı sadece 27 bin 553'tü. Virüs, büyük ölçüde 27 eyalette halen bulunan son derece bulaşıcı Omicron varyantı (B.1.1...

Abone Ol

YENİ DELHİ, 9 Ocak (Xinhua) 1 Ocak'ta toplam yeni vaka sayısı sadece 27 bin 553'tü. Virüs, büyük ölçüde 27 eyalette halen bulunan son derece bulaşıcı Omicron varyantı (B.1.1.529) nedeniyle benzeri görülmemiş bir hızda yayılmaya devam ediyor. Günlük vaka sayıları henüz geçen yılın şiddetli ikinci Kovid-19 dalgası sırasında görülen muazzam rakamlarla aynı seviye gelmedi ancak her gün binlerce kişi ölüyor ve pandemi kurbanlarının toplu olarak yakılması için krematoryumlarda gece gündüz ateş yakılıyor.

Geçen Pazartesi gününden bu yana, günlük enfeksiyonlar dört katın üzerinde arttı ve bu, ülkedeki hastanelerin yeniden hasta yükü ağırlığı altında ezilebileceğinden korkan uzmanları endişelendiren bir gösterge oldu. Hindistan'daki hastaneler hastaların hayatta kalması amacıyla oksijen tedariki için mücadele etmek zorunda kalmıştı. Delhi, Uttar Pradeş, Pencap, Tamil Nadu, Batı Bengal ve Karnataka gibi birçok eyaletteki yetkililer, enfeksiyonların yayılmasını önlemek için gece sokağa çıkma yasağı, toplanma sayısının azaltılmasının yanı sıra alışveriş merkezleri ve eğlence yerlerinin kapatılması gibi kısıtlamalar uyguluyor.