Koltuk kapasitesini 1 Haziran itibarıyla azaltmaya yönelik karar, Kovid-19 vakalarının ülke genelinde artması göz önünde bulundurularak alındı. Bakanlığın yerel medyaya yansıyan kararında şu ifadeler yer aldı: "Ülke genelinde aktif Kovid-19 vakalarındaki ani artış ışığında alınan bu kararla yolcu trafiği ve yolcu yükü faktörü (doluluk oranı) azalacak."

Daha önce izin verilen oran yüzde 80'di. Bunun yanında bakanlık, iç hat uçuşlarının asgari ücretlerini 1 Haziran'dan itibaren yüzde 13'ten yüzde 16'ya yükseltmeye karar verdi. Bu hamle, büyük olasılıkla yurt içi seyahatleri daha pahalı hale getirecek.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Hindistan, iki aylık bir kapanmanın ardından geçen yıl 25 Mayıs'ta hizmetler yeniden başlatıldığında, uçuş süresine dayalı olarak uçak biletlerine alt ve üst sınırlar getirmişti. Ülkenin sivil havacılık gözlemcisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Cuma günü yayınlanan bildiriye göre, Hindistan'a ve Hindistan'dan yapılacak tüm ticari uluslararası uçuşlar, 30 Haziran'a kadar askıya alınacak. Bununla birlikte kısıtlama, uluslararası kargo operasyonları ve SHGM tarafından özel olarak onaylanan uçuşlar için geçerli olmayacak.

Editör: İRFAN KARSLI