Sağlık

Hindistan Maliye Bakanı, Kovid-19 ile mücadele araçları hakkında uluslararası bilgi paylaşımı çağrısında bulundu

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Pazartesi günü yaptığı açıklamada, etkisini sürdüren Kovid-19 pandemisinin sonrasında bölgesel ve küresel işbirliğinin artırılmasını...

Abone Ol

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Pazartesi günü yaptığı açıklamada, etkisini sürdüren Kovid-19 pandemisinin sonrasında bölgesel ve küresel işbirliğinin artırılmasının, dirençli bir toparlanmaya dair ortak arayışta başarının anahtarı olduğunu söyledi. Sitharaman, Kovid-19 ile mücadele araçlarıyla ilgili bilgilerin uluslararası seviyede paylaşılması gerektiğini söyledi.

Asya Kalkınma Bankası'nın (AKB) yıllık toplantısında konuşan Nirmala Sitharaman, "Kovid-19 ile mücadele için teşhis, tedavi, aşı veya teknoloji gibi tüm araçlara dair bilgiler uluslararası seviyede paylaşılmalı" dedi. Sitharaman, Hindistan'ın aşı üretim kapasitesini artırmak için gerekli kritik hammaddelere ulaşmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Hindistan'ın Delhi şehrindeki bir devlet okulunda bir sağlık çalışanı, bir kadına Kovid-19 aşısı uyguluyor, 3 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Partha Sarkar/Xinhua)

Dirençli ve sürdürülebilir büyüme için işbirliği, insani gelişmeyi öncelikli tutarken, felaketlere dirençli varlıkların yanı sıra dijital varlıkların oluşturulması için çok taraflı kurumların katılımını gerektiriyor" diyen Bakan Sitharaman, Hindistan'ın bölgesel ve küresel işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan tüm çabaları güçlendirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Sitharaman, hem Kovid-19 hem de Kovid-19 dışındaki projelere, AKB'nin tam zamanında yaptığı finansal desteği takdir etti. Nirmala Sitharaman, "Asya-Pasifik bölgesinde toplumsal sağlık direncine daha fazla odaklanılmalı ve AKB bu sorunun üzerine gitmek için kapsamlı çözümler üretmeli" dedi.

68 üyesi olan AKB, çevrimiçi düzenlediği Guvernörler Kurulu 54. Yıllık Toplantısı'nı 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriyor. AKB toplantıda Kovid-19 pandemisinden dirençli ve yeşil bir iyileşme sürecine geçiş için işbirliğini derinleştirmeye odaklanıyor.