Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Hindistan şu anda kurulu yenilenebilir enerji toplam kapasitesi bakımından dünyada dördüncü sırada bulunuyor. Ülke, kurulu kapasite bakımından güneş enerjisinde beşinci, rüzgar enerjisinde ise dördüncü sırada yer alıyor.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Açıklamada, Hindistan'ın yenilenebilir enerji alanında kendisine iddialı hedefler koyduğu ve federal hükümetin bunları başarmayı taahhüt ettiği hatırlatıldı. Yenilenebilir enerjide 100 GW kurulu kapasitenin yanı sıra, 50 GW daha kurulum aşamasında, 27 GW ise ihale aşamasında bulunuyor.

Hindistan, 2030 yılına kadar 450 GW yenilenebilir enerji kapasitesi kurma azmini de güçlendirdi. Açıklamada, 100 GW kurulu yenilenebilir enerji kapasitesinin elde edilmesinin, Hindistan'ın 2030 yılına kadar 450 GW hedefine yönelik ilerleyişinde önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

Editör: İRFAN KARSLI