Sağlık

Hindistan hükümeti kuş gribinin 14 eyalette yayıldığını doğruladı

Bilgi, yerel adı Rajya Sabha olan Hindistan parlamentosunun üst meclisinde, Federal Balıkçılık, Hayvancılık ve Mandıracılık Bakanı Giriraj Singh tarafından verildi.

Abone Ol

Bilgi, yerel adı Rajya Sabha olan Hindistan parlamentosunun üst meclisinde, Federal Balıkçılık, Hayvancılık ve Mandıracılık Bakanı Giriraj Singh tarafından verildi.

Bakana göre, Influenza'nın (kuş gribi) Kerala, Haryana, Pencap, Madhya Pradeş, Maharaştra, Çatisgarh, Gucerat, Racastan, Uttar Pradeş, Uttarakhand, Himaçal Pradeş, Bihar, ulusal başkent bölgesi ve Hindistan'ın kontrolündeki Keşmir'de görüldüğü doğrulandı. Giriraj Singh, bakanlığının hastalığın kontrol altına alınmasının yanı sıra halk arasında farkındalık yaratmaya yönelik de adımlar attığını söyledi.

Bakan, "Hayvancılık ve mandıra departmanı tarafından kuş gribinin yayılmasını önlemek için alınan önlemler arasında, hastalığın önlenmesi, gözetimi, kontrolü ve sınırlandırılması için eyaletlere tavsiye ve yönergeler yayınlanması gibi önlemler var. Ayrıca bakanlık merkezi kontrol odasının ve eyaletlerin çalışmalarını gözlemlemek için merkezi bir ekibin kurulması ile duyarlılık ve farkındalık yaratmayla ilgili önlemler almak gibi adımlar attı" dedi.

Giriraj Singh, hastalığın kümes hayvanı eti yoluyla yayılması korkusu nedeniyle kuş gribinin kümes hayvanı eti endüstrisini bir ölçüde etkilediğini belirtti. Bakan, "Hem Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü, hem de Dünya Sağlık Örgütü, iyi hijyenik uygulamaları takip ederek uygun şekilde hazırlanıp pişirildikleri sürece kümes hayvanlarının yumurtalarının ve etinin insan tüketimi için güvenli olduğunu açıkladı" dedi.