Sağlık

Hindistan hükümeti Kovid-19 vakalarındaki artış sürerken ülke genelinde kapanma planlamıyor

Sitharaman, federal hükümetin ekonomiyi tamamen durdurmak istemediğini ve ülkedeki ikinci Kovid-19 dalgasının yerel düzeyde izolasyon ve karantina yöntemleriyle ele alınacağın...

Abone Ol

Sitharaman, federal hükümetin ekonomiyi tamamen durdurmak istemediğini ve ülkedeki ikinci Kovid-19 dalgasının yerel düzeyde izolasyon ve karantina yöntemleriyle ele alınacağını söyledi. Nirmala Sitharaman, Salı akşamı Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile çevrimiçi görüşmesi sırasında "İkinci dalga ile mücadele sürecinde, kesinlikle kapanmaya gitmeyeceğiz. Ekonomiyi tamamen durdurmak istemiyoruz. İkinci dalga krizini çözeceğimiz yöntemler, yerel düzeyde hastaların izolasyonu ve insanları karantinada tutmak olacak" dedi. Sitharaman ayrıca Malpass ile, Hindistan hükümeti tarafından pandeminin yayılmasını kontrol altına almak için alınan   önlemleri paylaştı. Bu önlemler arasında test, izleme, tedavi, aşılama ve Kovid-19 dönemine uygun davranış olarak özetlenebilecek beş başlıklı strateji de bulunuyor.

Toplantı sırasında, Kovid-19 aşısı, ekonomik düzelme, Dünya Bankası'nın Hindistan için toplam kredi tutarı ile Hindistan'ın yeşil, dayanıklı ve kapsayıcı kalkınma stratejisi gibi çeşitli konular da ele alındı. Hindistan'da son dönemde Kovid-19 vakalarında artış yaşanıyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde ülkede 184 bin 372 yeni Kovid-19 vakası saptandığını duyurdu. Böylece, pandeminin başlangıcından bu yana günlük vakalarda yeni bir zirve görülmüş oldu. Açıklamaya göre, son 24 saat içinde bin 27 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.