Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Naidu bu çağrıyı, Hindistanlı aşı üreticisi Bharat Biotech Uluslararası Limited Şirketi'nin Haydarabad'daki tesisini ziyareti sonrasında, buradaki bilim insanlarına ve çalışanlara hitap ederken yaptı. Naidu, "Sürekli mutasyona uğrayan virüs, öngörülemeyen zorluklar yaratıyor ve bizi hayat kurtaracak, geçim kaynaklarını koruyacak çözümler bulmaya zorluyor. Bu ulusal ve uluslararası çabaya, bireysel ve müşterek katkıda bulunmak zorundayız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı yardımcısı, Kovid-19'a karşı devam eden aşı kampanyasının bir pan-Hindistan hareketi haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi ve insanları aşı olmaya çağırdı. Naidu, "Artık aşı olmanın hastaneye yatmayı ve enfekte olunması halinde ciddi hastalıkları önlediği net" dedi. Hindistan Federal Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya Salı günü, partisinden milletvekillerine, Kovid-19'a karşı çocukların aşılanma sürecinin hükümet tarafından, muhtemelen önümüzdeki ay itibarıyla başlatılacağını söylemişti.

Uzmanlar, bunun Kovid-19 enfeksiyonunun bulaşma zincirini kırmada dev bir adım olacağını ve olası bir üçüncü pandemi dalgası uyarıları yapılırken ülke genelinde okulların yeniden açılabilmesine büyük oranda katkı sağlayacağını belirtiyor. Hindistan'ın önde gelen sağlık kurumlarından, Yeni Delhi'deki Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü'nün (AIIMS) Direktörü Randeep Guleria ise geçen hafta, büyük ihtimalle Eylül ayı itibarıyla çocukların aşılanma sürecinin başlayacağını duyurmuştu.

Aşı Yönetimi Ulusal Uzman Grubu Başkanı NK Arora da 12-18 yaş grubu çocuklar için aşılamanın Eylül ayında başlayacağını ve Zydus aşısı kullanılacağını bildirmişti. Şu anda Hindistan'da sadece 18 yaş üstündekilere aşı yapılıyor. Hindistan hükümeti bu yıl sonuna kadar tüm nüfusu aşılamayı hedefliyor.

Editör: İRFAN KARSLI