Gündem

Hindistan 2 hafta içinde Kovid-19 aşısının acil kullanımı için başvuracak!

Duyuruyu SII başkanı Adar Poonawalla, Cumartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştükten sonra yaptı. Başbak...

Abone Ol

Duyuruyu SII başkanı Adar Poonawalla, Cumartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştükten sonra yaptı.

Başbakan Modi'nin, enstitünün Pune şehrindeki tesisini ziyaretinden birkaç dakika sonra düzenlenen sanal basın toplantısında Poonawalla, "Önümüzdeki iki hafta boyunca acil lisans başvurusu sürecindeyiz. Yetkilendirmeyi ne zaman alacağımızı bekleyip göreceğiz" dedi.

SII, COVISHIELD adlı Kovid-19 aşısının üretimi için küresel ilaç devi AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi ile işbirliği yapmıştı.

Hindistan'ın SII'dan 300-400 milyon doz Kovid-19 aşısı satın alacağını öngören Poonawalla gazetecilere "Şu an için, Hindistan hükümetinin kaç doz satın alacağına dair elimizde yazılı bir belge yok, ancak Temmuz 2021'e kadar 300-400 milyon doz olacak gibi görünüyor" dedi.

Poonawalla, SII'nın şu an ayda 50-60 milyon doz ürettiğini ve önümüzdeki yıl Ocak ayına kadar 100 milyon doza çıkmayı planladığını söyledi.

Hindistan Başbakanı Modi, Cumartesi günü, Kovid-19 aşısının gelişim ve üretim sürecini bizzat incelemek için Hindistan'ın en iyi üç aşı merkezini ziyaret etti.

Şu an Hindistan'da beş Kovid-19 aşı adayı ileri geliştirme aşamasında.

Hindistan'ın Federal Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, geçen ay Kovid-19 aşısının Hindistan'da gelecek yıl başlarında bulunabileceğini söylemişti.