Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Hundsdoerfer, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Çin ile işlerimiz yazdan beri yeniden yüksek bir seviyede ilerliyor" diyerek, yaklaşmakta olan 10. Beijing Uluslararası Baskı Teknolojileri Fuarı'nın (China Print 2021) işletmeye farklı bir "destek" vereceğini de sözlerine ekledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2020/2021 mali yılının bütününde, şirketin en büyük tek pazarı ve en büyük büyüme pazarı olan Çin'deki satışlar, yıllık yalnızca yüzde 5 civarında düşerek 309 milyon euro (yaklaşık 377 milyon ABD doları) oldu.

Şirket aynı zamanda, Kovid-19 pandemisi sonucunda toplam satışlarının yaklaşık yüzde 19 düşerek 1,91 milyar euro olduğunu bildirdi. Mali yılın sonuna doğru özellikle Çin'den, Avrupa'nın bazı bölgelerinden ve ABD'den gelen taleplerdeki artış sayesinde, şirkete gelen siparişlerin tutarı mali yılın sonunda yaklaşık iki milyar euroya yükseldi.

Hundsdoerfer, Xinhua'ya verdiği demeçte, Heidelberger Druckmaschinen'in Çin'deki ürün portföyünü genişletmeyi ve daha fazla dijital iş modeli kurmayı hedeflediğini söyledi. Çin'deki satışların 2026 yılına kadar 300 milyon eurodan 360 milyon euroya çıkması bekleniyor. "Kovid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin süresi ve kapsamına ilişkin süregelen belirsizliklere" rağmen şirket, 2021/2022 mali yılında satışların en az iki milyar euroya yükselmesini bekliyor. (1 euro = 1,22 ABD doları)

Editör: İRFAN KARSLI