Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

Çin'in Hangzhou kentinde yapılacak dördüncü Asya Para Oyunları için bir yıl sürecek geri sayım başladı. Hangzhou 2022'nin organizatörleri, Cumartesi günü kentte yapılan geri sayım töreninde Asya Para Oyunları'nın meşale tasarımını paylaştı. Hangzhou 2022 Asya Para Oyunları'nın meşalesinin adı "Defne Tacı". Meşalenin tasarımında Liangzhu'da ortaya çıkarılan ve 5.000 yıllık Çin medeniyetine tanıklık etmiş antik yeşim taşı "Cong"dan ve Hangzhou şehrinin sembolü olan osmantus çiçeğinden ilham alınmış. Meşalenin tanıtımı sırasında organizatörler, bu tasarımın şehrin kökenlerini ve benzersiz karakterini bünyesinde barındırdığını anlattı.

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde düzenlenecek Hangzhou 2022 Asya Para Oyunları'nın dördüncüsü için bir yıl sürecek geri sayımı başlatma töreninde Hangzhou 2022 meşalesi tanıtıldı, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Jiang Han/Xinhua)

756 milimetre uzunluğundaki meşalenin net ağırlığı 1.160 gram. Defne sarısı ve gökkuşağı morunun ahenkli renkleriyle bezenmiş meşalenin gövdesi "Cong", baş tarafı ise defne çiçeği olarak düşünülmüş. Hafif ve güvenli olması için çift katmanlı oyuk brülör başlığına ve sürekli yanan güçlü alev kapasitesine sahip. Aşağıya doğru inildiğinde, bilgeliğin ışığını simgeleyen desenler ve renkler, Braille alfabesi işlenmiş kaidesinde birleşiyor. Sıra dışı koşullarda normal işlevlerini yerine getirdiğinden emin olunması amacıyla meşale; hava koşulları, sallanma ve düşme ihtimali ile gaz doldurma gibi durumlar için birçok testten geçirildi ve rötuşlandı. Tasarım ekibi ayrıca meşalenin tutuş ergonomisini de inceleyerek tekerlekli sandalyeli sporcular için özel bir meşale sehpası hazırladı.

Editör: İRFAN KARSLI