Haiti Sivil Savunma İdaresi Salı günü yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Karayip adasının güneybatısını vuran güçlü depremde ölenlerin sayısının 1.941'e yükseldiğini bildirdi. İdare'nin Twitter'dan yaptığı açıklamada 7,2 büyüklüğündeki depremin ayrıca 9.900'den fazla kişinin yaralanmasına yol açtığı ve en büyük zararın görüldüğü bölgelerdeki kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Sivil Savunma İdaresi, "1.941 can kaybı kayıtlarımıza geçti: Güney ilinde 1.597, Grand'Anse ilinde 205, Nippes ilinde 137 ve Kuzeybatı ilinde 2 kişi yaşamını yitirdi" açıklamasını yaptı. Yaralanmaların çoğu ve can kaybının yüzde 80'inden fazlası Güney ilinde meydana geldi.

Ülkeyi şimdiye dek vuran en güçlü yer sarsıntılardan biri olan deprem, ardında çok sayıda ölü ve yaralı bırakırken ev ve binaları yıkmanın yanı sıra ülkenin sağlık sisteminin çökmesine neden oldu. Haiti Sivil Savunma İdaresi'ne göre 84.000'den fazla konut zarar gördü veya tamamen yıkıldı, yaklaşık 60.000 kişi de yerinden oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Salı günü yaptığı yazılı açıklamada, büyük depremin ardından BM adına Haiti'ye destek olma sözü verdi. Açıklamada Guterres, "Haiti halkına bir mesajım var: yalnız değilsiniz. Yanınızda duracağız ve bu krizin her aşamasında sizi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI