Sağlık

Güneydoğu Asya ülkeleri Sinovac aşısıyla toplu aşılamaya hazırlanıyor

YCNews, Çarşamba günü yayınladığı haberde, Endonezya'da ulusal çapta aşılama programının 13 Ocak'ta başlayacağını ve Sinovac'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının ilk yapılacağı k...

Abone Ol

YCNews, Çarşamba günü yayınladığı haberde, Endonezya'da ulusal çapta aşılama programının 13 Ocak'ta başlayacağını ve Sinovac'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının ilk yapılacağı kişiler arasında Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun da bulunacağını duyurdu.

Yerel medyaya göre üst düzey bir Endonezya devlet yetkilisi Salı günü, Widodo'nun halkla ve askeri temsilcilerle birlikte aşılanacağını ve kamuoyunun aşıya karşı güvenini artırmak amacıyla halkın da bu anlara tanık olması için aşılamanın televizyonda yayınlanacağını söyledi. Filipinler'de ise yerel medya kuruluşu CNA, Aralık ayının ortalarında yayınladığı haberde ülkenin, Mart ayına kadar teslim edilecek 25 milyon doz Sinovac aşısı almayı hedeflediğini duyurmuştu.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, Çarşamba günkü sosyal medya paylaşımında Tayland hükümetinin, ülke nüfusunun en az yarısının bu yıl ücretsiz olarak aşılanmasına yönelik bir aşı programı hazırladığını açıkladı. Singapur'un Çince yayın yapan gazetesi Lianhe Zaobao'nun Çarşamba günü bildirdiğine göre Prayut, Tayland'ın Şubat'tan Nisan'a kadar acil durum aşamasında Sinovac'tan 2 milyon doz aşı alacağını açıkladı.