Şirketten yapılan yazılı açıklamada, büyük rakiplerle girilen zorlu rekabete uygun bir karşılık verilememesi nedeniyle performans düşüklüğünün devam etmesi sonucu mobil iş birimini kapatma kararının gün içinde yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtildi.

Mobil telefon departmanının kademeli olarak kapatılmasının Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağı tahmin edilirken, mobil cihaz üretimi, sözleşmeli ürünlerin iş ortaklarına tedarik edilmesi için Mayıs sonuna kadar sürecek. LG, mevcut mobil ürünlerinin müşterilerine yönelik hizmet desteğini ve yazılım güncellemesini bölgelere göre farklılık gösteren bir süre boyunca sürdüreceğini bildirdi. Bir dönem dünyanın üçüncü büyük mobil telefon üreticisi olan Güney Koreli şirket, mobil işinde 2015'in ikinci çeyreğinden bu yana zarar ediyordu.

LG, inanılmaz bir rekabetin bulunduğu mobil telefon sektöründen çıkışın, şirket kaynaklarının elektrikli araç parçaları, bağlantılı cihazlar, akıllı evler, robot teknolojisi, yapay zeka ve işletmeler arası çözümler, platformlar ve hizmetler gibi gelişim alanlarına odaklanmasına imkan sağlayacağını belirtti. Şirket, diğer iş alanlarındaki rekabet gücünü daha da ilerletmek için mobil uzmanlığını güçlendirmeye ve 6G dahil olmak üzere mobiliteye ilişkin teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Editör: İRFAN KARSLI