Başbakanın Perşembe günü duyurduğu uygulamanın amacı, insanların Kovid-19 aşı durumunu akıllı telefon uygulaması aracılığıyla saptayabilmek. Hükümetin Kovid-19'la nasıl mücadele ettiği konulu birimler arası bir toplantıda konuşan Chung, aşı olanların ancak "aşı pasaportu ya da yeşil kart" sistemleri hayata geçirildiğinde bir normale dönüş duygusu yaşayabileceğini söyledi.
Chung, hükümetin bu yılın başında başlattığı sistem geliştirme sürecinin tamamlandığını ve bu sayede akıllı telefon uygulaması üzerinden kimin Kovid-19 aşısı olduğunun görülebileceğini aktardı. Uygulamanın resmi olarak Nisan'da hayata geçirileceğini belirten Chung, sistemin, kimlik sahtekarlığı ve hırsızlığını önlemek ve kişisel bilgilerin depolanmasını engellemek için blokzincir teknolojisi üzerine inşa edildiğini belirtti.
Başbakan, Güney Kore halkının ileride başka ülkelere daha rahat gidip gelebilmeleri için ilgili bakanlıklara uluslararası "aşı pasaportu" uygulamasına hazırlanma talimatı verdi. Güney Koreli sağlık yetkililerinin verdiği son bilgilere göre, 26 Şubat'ta toplu aşılama sürecini başlatan ülkede toplam 876 bin 573 kişi Kovid-19 aşısı oldu. Güney Kore, Haziran sonuna kadar 52 milyonluk nüfusun yaklaşık 12 milyonunu aşılamayı ve Kasım ayı itibarıyla sürü bağışıklığını sağlamayı hedefliyor.