JOHANNESBURG, 13 Ocak (Xinhua) -- Departman sözcüsü Mike Maringa, "SUV sürücüsünün, lastik patlaması nedeniyle aracının kontrolünü kaybettiği ve 22 koltuklu Mercedes-Benz minibüse kafadan çarptığı iddia ediliyor" dedi. Maringa Xinhua'ya Salı gecesi kaza yerinde 12 kişinin öldüğünü ve kazanın ardından hastaneye kaldırılan beş kişinin de bu sabah yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kaza sırasında SUV'de yalnız olan araç sürücüsü de hastanede yaşamını yitiren yaralılar arasında bulunuyor. Sözcü, "Yanma nedeniyle tanınmayacak halde oldukları için ölenlerin kimliklerini henüz tespit edemedik" dedi. Limpopo Ulaştırma ve Toplum Güvenliği'nden sorumlu İdare Heyeti Üyesi (MEC) Lerule-Ramakhanya araç sürücülerinden, yola çıkmadan önce araçlarını kontrol etmelerini isteyerek N1 otoyolunda bildirilen ölümlü kazaların çoğunluğunun sebebinin ortak olmasından endişe duyduğunu söyledi.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor
Editör: İRFAN KARSLI