JOHANNESBURG, 14 Nisan (Xinhua) -- Güney Afrika'da bir hükümet yetkilisinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, KwaZulu-Natal vilayetindeki şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 253'e ulaştı. KwaZulu-Natal Sağlık Yürütme Konseyi üyesi Nomagugu Simelane, ölü sayısını Çarşamba günü ENCA televizyonuna verdiği röportajda açıkladı.

yağış

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal vilayetindeki şiddetli yağışların ardından zarar gören araçlar görülüyor, 13 Nisan 2022.(Fotoğraf: Lebohang Motaung/Xinhua)

Simelane, Güney Afrika Devlet Başkan Cyril Ramaphosa'nın yaslı aileleri teselli etmek için aşırı yağıştan etkilenen bölgelere yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Simelane, "Sellerden endişe duyuyoruz... En büyük endişemiz, bulduğumuz ceset sayısı. Morglarımız baskı altında ama bununla başa çıkıyoruz. Dün gece itibarıyla Phoenix ve Pine kasabalarındaki iki morgumuzdan 253 ceset aldık. Bu ciddi bir sorun, ciddi bir endişe kaynağı" dedi. Ramaphosa, KwaZulu-Natal'daki çok sayıda bölgeyi ziyaret etti, halka hitap etti ve akrabalarının kayıpları nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Hükümetin yağışlardan etkilenenlere yardım edeceğini söyledi. Ramaphosa, "Bu sellerin en ağır etkisi çok sayıda can kaybı oldu, insanların evleri yerle bir oldu, yollar,köprüler ve kiliseler yıkıldı. Olan bitenlerden ötürü hepinizin çok üzgün olduğunu biliyorum ancak sizin yanınızda olduğumuzu söylemek için buradayız" dedi.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

yağış2

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal vilayetine bağlı Durban'da şiddetli yağışların ardından sahile vuran atıklar görülüyor, 13 Nisan 2022.(Fotoğraf: Lebohang Motaung/Xinhua)

KwaZulu-Natal Eğitim Yürütme Konseyi Üyesi Kwazi Mshengu, öğretmenlerin ve öğrencilerin seyahat etmesi tehlikeli olduğu için viyaletlerdeki okulları geçici olarak kapattıklarını söyledi. Mshengu, köprülerin sel suları nedeniyle yıkıldığını ve sular akmaya devam ettiği için bazı okullara ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay