Çin, Kovid-19 vakalarında yeniden görülen artış nedeniyle, yaşlılar arasında aşılama oranını artırma çabalarını hızlandırdı.

1,4 milyarlık büyük bir nüfusa sahip olan Çin'de, virüse karşı daha savunmasız durumdaki 267 milyon yaşlı yaşıyor.

 WANG HUAQİNG, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Uzmanı:

"Yaşlılar ve altta yatan hastalıkları olanlar için, ciddi vaka ve ölüm oranını azaltmak için en iyi tedbir aşı olmak."

Ulusal Sağlık Komisyonu'na göre, Çin aşıları, yaşlılar arasında iyi bir güvenlik seviyesi gösteriyor.

YANG ZHİHUA, Guangzhou'daki Xingang Mahallesi Yetkilisi:

"Yerel topluluklarda aşı uygulamasını yaygınlaştırmak için, yaşlılara kolaylık sağlamak önemli bir faktör. Aşı olmaları için sadece asansörle aşağı inmeleri gerekiyor. Aşı noktalarını kapılarının yanına kurduk. Bu durum, evden çıkmakta zorlanan hasta yaşlı insanlar için uygun."

YU DEYOU, Guangzhou'da yaşayan 89 yaşındaki bölge sakini:

"Altta yatan birkaç hastalığım var. Sosyal etkileşim olarak ise birkaç aktivitem var. Bu yüzden aşı olup olmamamın önemli olmadığını düşündüm. Ancak toplum aşılamanın gerekliliğini duyurduktan sonra, aşı olmazsam, virüse maruz kalacağımı ve başkalarını da etkileyebileceğimi anladım."

TANG WANLİNG, Guangzhou'da yaşayan 66 yaşındaki bölge sakini:

"Hong Kong'da Kovid-19 vakalarında yeniden artış olması, virüsün yaşlılar üzerinde etkili olduğunu gösterdi. Aşı olmak için önceleri pek de bir çabamız olmadı, ama son aşılama sürecinde, aşı olunmasına yönelik çağrıya hepimiz cevap verdik ve burada aşılarımızı olduk."

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin'deki tüm nüfusun yaklaşık yüzde 90'ına denk gelen toplam 1,24 milyar kişi, 31 Mart itibariyle tam olarak aşılanmış durumda. Çin'in 60 yaş üstü yaklaşık 213 milyon vatandaşı da tam olarak aşılandı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangzhou'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu