Sağlık

Güney Afrika, Kovid-19 ile mücadele için Sinopharm aşısını onayladı

JOHANNESBURG, 8 Şubat (Xinhua) Böylece Sinopharm aşısı, 18 yaş ve üstü kişiler için kullanılabilecek. Aşı, küresel olarak Sinopharm olarak bilinse de, uluslararası şirketler G...

Abone Ol

JOHANNESBURG, 8 Şubat (Xinhua) Böylece Sinopharm aşısı, 18 yaş ve üstü kişiler için kullanılabilecek. Aşı, küresel olarak Sinopharm olarak bilinse de, uluslararası şirketler Güney Afrika'da aşılarının onaylanabilmesi için SAHPRA'ya ancak yerel bir şirket üzerinden başvurabildikleri için, aşı ülkede MC Pharma adıyla anılacak. SAHPRA, daha önce acil kullanım onayı almış olan Pfizer'in Comirnaty aşısını da tescil etti. Comirnaty'e 12 yaş ve üstü kişilerin aşılanmasında kullanılmak üzere lisans verildi.

Pfizer'in aşısına daha önce Güney Afrika'da lisanssız tıbbi ürünlerin kullanımına izin veren "Bölüm 21 Acil Kullanım" düzenlemesiyle izin verilmişti. Bu son onayla Comirnaty, tam lisanslı aşılar arasına katıldı. SAHPRA CEO'su Boitumelo Semete Makokotlela, "Bu aşıların lisans alması büyük bir adımdır ve SAHPRA Kovid-19 ile mücadelede üzerine düşeni yapmaktadır. SAHPRA, Güney Afrika halkının her daim korunmasını sağlamak için bütün aşılar dahil tüm sağlık ürünlerinin kalitesini, güvenliğini ve etkinliğini sağlamadaki görevini yerine getirmeye devam edecektir" dedi.