Bilim ve teknoloji

GSMA: 2025 yılına kadar Çin'de 800 milyondan fazla 5G bağlantısı olacak

Hoffman, "5G, 2025 yılının sonunda toplam mobil bağlantıların beşte birinden fazlasını oluşturacak, bu da yaklaşık 2 milyar bağlantıya denk düşüyor" dedi. John Hoffman bu sözl...

Abone Ol

Hoffman, "5G, 2025 yılının sonunda toplam mobil bağlantıların beşte birinden fazlasını oluşturacak, bu da yaklaşık 2 milyar bağlantıya denk düşüyor" dedi. John Hoffman bu sözleri Pazar günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde yer alan Wuzhen'de başlayan Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi'nde video bağlantısıyla yaptığı konuşmada söyledi.

"5G'nin ticarileştirilmesi, 5G ağlarının ve hizmetlerinin dünya genelinde daha fazla tüketiciye ve işletmeye ulaşmasıyla birlikte ilerleyişini sürdürüyor" diyen John Hoffman, Çin hükümetinin 5G dağıtımını bir öncelik haline getirdiğini ve endüstrinin atılgan ağ yaygınlaştırma çalışmalarını desteklediğini de sözlerine ekledi.

5G'nin (sektöre) girişini önemli bir büyüme faktörü olarak tanımlayan Hoffman, dünya genelindeki mobil operatörlerin 2021-2025 yılları arasında yüzde 80'i 5G için olmak üzere 900 milyar ABD doları yatırım yapmasını beklediğini ifade etti. Hoffman ayrıca 5G'nin işletmelerin ve yönetimlerin toplumu değiştirmesini ve yaşamları etkilemesini sağladığını belirtti.