Sağlık

Gazze Şeridi'nde Kovid-19 aşı kampanyası başladı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el- Kudra, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, başta yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunan hastalar olmak üzere ris...

Abone Ol

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el- Kudra, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, başta yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunan hastalar olmak üzere risk grubundakilerin de aşılanacağını söyledi.

El-Kudra, aşılama kampanyasının, iki parti Rus Sputnik V koronavirüs aşısının Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na ulaşmasının ardından başladığını sözlerine ekledi. El-Kudra, "Bunlardan ilki, Batı Şeria'daki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından İsrail'in kontrolünde bulunan Kerem Şalom ticari geçiş noktası üzerinden sevk edilen 2 bin dozluk bir partiydi" dedi.

İkinci parti ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiği 20 bin dozluk bir partiydi. El-Kudra, ikinci partinin Refah sınır kapısı üzerinden Pazar günü Gazze Şeridi'ne ulaştığını belirtti

Sağlık çalışanları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Refah sınır kapısında Kovid-19 aşılarını tırdan indiriyor, 21 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Filistinli eski bakanlar ve onlarca sağlık çalışanı Gazze'deki Shuhadaa al-Remal Tıp Merkezi'nde aşılandılar. Filistin'in eski Sağlık Bakanı Jawwad al-Tibi de aşılananlar arasındaydı. Xinhua'ya konuşan Al-Tibi, sağlık çalışanlarının enfeksiyona ve bundan doğacak sonuçlara karşı korunmak için aşılanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Hamas yetkilileri, koronavirüs aşılarının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne ulaşmasının, "tıbbi personel ve ekipman eksikliğinden muzdarip Gazze'deki insanları virüsün yayılmasından kurtarmak için önemli bir fırsat" olduğunu söyledi. 2006 yılından bu yana İsrail'in sıkı bir kara, deniz ve hava ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde şimdiye dek toplam 54 bin 770 Kovid-19 vakası kaydedildi.