LANZHOU, 11 Aralık (Xinhua) -- Gansu eyaleti, Çin Seddi'nin birçok bölümüne ev sahipliği yapıyor. Eyalette yer alan bölümlerin toplam uzunluğu 3.654 kilometreyi buluyor. Eyaletin güneyinde kıvrılarak ilerleyen antik İpek Yolu'nun hayati bir bölümünü oluşturan Hexi Koridoru ise Çin Seddi'nin Han Hanedanlığı (M.Ö. 202-M.S. 220) döneminde yapılan 1.400 kilometreden uzun bölümü ile Ming Hanedanlığı (1368-1644) döneminde yapılan 1.200 kilometreyi aşan bölümünü barındırıyor. Bu nedenle Gansu eyaleti "Çin Seddi'nin açık hava müzesi" olarak anılıyor.

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentine bağlı Xincheng kasabasının Yemawan köyünde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 14 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'nin hasar görmüş bir kısmı görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'nin hasar görmüş bir kısmı görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Dunhuang kentindeki Hecangcheng kalıntı alanı, 6 Eylül 2022. (Fotoğraf: Zhang Xiaoliang/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin meşhur bir bölümü olan Jiayu Geçidi görülüyor, 13 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin meşhur bir bölümü olan Jiayu Geçidi görülüyor, 14 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Fang Xin/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Minqin ilçesinde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 12 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Zhangye kentine bağlı Shandan ilçesinde Çin Seddi'ne ait hasar görmüş bir gözetleme kulesi görülüyor, 16 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Chen Bin/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin meşhur bir bölümü olan Jiayu Geçidi görülüyor, 13 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)

Çin ve Afrika ülkeleri modernleşmeyi ortaklaşa ilerletme sözü verdi Çin ve Afrika ülkeleri modernleşmeyi ortaklaşa ilerletme sözü verdi

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'ne ait hasar görmüş bir bölüm görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Jinhai/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Zhangye kentine bağlı Shandan ilçesinde yer alan bir kalıntı alanı görülüyor, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentindeki Jiayu Geçidi'nin güneyindeki Çin Seddi bölümü görülüyor, 14 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Zhangye kentine bağlı Shandan ilçesinde Çin Seddi'nin Han Hanedanlığı (M.Ö. 202-M.S. 220) ve Ming Hanedanlığı (1368-1644) dönemlerinde yapılan paralel kısımları görülüyor, 15 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Chen Bin/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Fang Xin/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Wuvei kentine bağlı Tianzhu Tibet Özerk İlçesi'nde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 16 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jiayuguan kentinde Çin Seddi'nin bir kısmı görülüyor, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Fang Xin/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay