Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak Çin'de nüfus örnekleme anketi yapılacak

CAKARTA, 11 Aralık (Xinhua) -- TikTok'un e-ticaret hizmeti, Endonezyalı teknoloji firması GoTo Group ile stratejik işbirliği yaparak 12 Aralık'tan itibaren ülkede faaliyetine yeniden başlayacak. GoTo Group'tan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, şirketin e-ticaret birimi ile TikTok Shop, halihazırda faaliyetteki PT Tokopedia adlı e-ticaret şirketi altında birleşecek. Birleşme ile büyüyen yapının çoğunluk hissesi ise TikTok'a ait olacak.

Açıklamada, TikTok'un bu şirket birleşmesi kapsamında e-ticaret işletmesinin gelişimi için finansal destek sağlamak üzere birkaç yıl içinde 1,5 milyar ABD dolarını aşkın yatırım taahhüdünde bulunduğu belirtildi. Ayrıca Endonezya'nın dijital ekonomisini geliştirmek ve yerel küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek üzere iki şirketin birlikte çalışacağı ifade edildi. GoTo Group yahut PT GoTo Gojek Tokopedia Tbk, Endonezya'nın en büyük internet teknoloji şirketi. GoTo ekosistemi Gojek, Tokopedia, GoTo Finans ve GoTo Lojistik platformları aracılığıyla anlık hizmet, e-ticaret, finans teknolojisi ve lojistik hizmetlerinden oluşuyor.
TikTok, Endonezya Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya platformlarında doğrudan satışı yasaklayan yeni düzenlemesi nedeniyle e-ticaret platformu TikTok Shop'un faaliyetlerini 4 Ekim'de durdurmuştu.

Editör: Şeymanur Erbay