Gelişmeyi "önemli ve eşi görülmemiş" bir taahhüt olarak nitelendiren Yellen, yaptığı yazılı açıklamada, küresel asgari verginin kurumlar vergisi hususunda aşağı çeken rekabeti sona erdireceğini ve hem ABD'de hem de dünya genelinde orta sınıf ve emekçiler için adaleti sağlayacağını ifade etti.

Yellen, "Küresel asgari vergi, işletmeler için eşit fırsat sağlayarak ve ülkeleri pozitif temeller üzerinde rekabet etmeye teşvik ederek, küresel ekonominin gelişmesine yardımcı olacak" dedi. Öte yandan, İngiltere Hazine Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, ülke bazında uygulanan en az yüzde 15 küresel asgari kurumlar vergisi ilkesinin, İngiliz firmaları için daha eşit şartlar oluşturduğunu ve vergi kaçırmayı engellediğini belirtti.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

G7 anlaşması, ABD Hazine Bakanlığı'nın, küresel asgari vergi oranının en az yüzde 15 olması gerektiğini önerdiğini ancak nihai oranın daha da yüksek olabileceğini belirtmesinden yaklaşık iki hafta sonra geldi. G7 Maliye Bakanları toplantısı, 4-5 Haziran tarihleri arasında Londra'da düzenlendi.

Editör: İRFAN KARSLI