Bilim ve teknoloji

Fransız otomativ devi Renault, yeni elektrik merkezi ile yılda 400 bin temiz ünite hedefliyor

Renault'dan yapılan basın açıklamasında, bu yeni tüzel kişiliğin, 2025 yılına kadar yılda 400 bin otomobil hedefiyle "Avrupa'nın en büyük ve en rekabetçi elektrikli araç üreti...

Abone Ol

Renault'dan yapılan basın açıklamasında, bu yeni tüzel kişiliğin, 2025 yılına kadar yılda 400 bin otomobil hedefiyle "Avrupa'nın en büyük ve en rekabetçi elektrikli araç üretim merkezini" oluşturmak için Fransa'nın kuzeyindeki Renault tesislerini bir araya getirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Renault ElectriCity'nin 2025 yılına kadar çeşitli bölgelerde 700 doğrudan istihdam yaratılmasına ve bir üniversite ile eğitim merkezi kurulmasına katkıda bulunacağı kaydedildi.

Renault Grubu, markasını "Avrupa'nın elektrikli araç lideri" olarak niteliyor. 2020 yılında Avrupa'da, 115 bin 888 elektrikli araç satışı gerçekleştiren Renault, 2019'daki satış seviyesini iki katına çıkardı. Koronavirüs pandemisinin olumsuz etkileri nedeniyle küresel otomobil pazarının yüzde 14,2 daralmasıyla birlikte Renault'nun dünya genelindeki satışları da yüzde 21,3 oranında düştü.