Yunanistan'ı ziyaret eden Fransız Bakan, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Ioannis Plakiotakis tarafından karşılandı. Plakiotakis, Darmanin'e Yunanistan Sahil Güvenliği'nin son yıllarda Frontex ile işbirliği içinde göç ve mülteci akınlarıyla mücadele alanındaki çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Çin Dışişleri Bakanı: Dünya barışı ve kalkınması için BM ile işbirliğini geliştirmeye hazırız Çin Dışişleri Bakanı: Dünya barışı ve kalkınması için BM ile işbirliğini geliştirmeye hazırız

Darmanin, toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Yunan sınırlarının da Avrupa sınırları olduğuna inanıyoruz. Frontex aracılığıyla verilen desteği görüştük. Bu destek, Fransa'nın Ocak 2022'de başlayacak AB başkanlığı kapsamında artırılacak" dedi. Bu arada Yunan ulusal yayın kuruluşu ERT, Plakiotakis'in şu sözlerini aktardı: "Yunanistan ve Fransa savunma, güvenlik ve barışın yanı sıra ilerleme ve refah beklentileri için aynı demokratik değerleri ve ortak amaçları paylaşıyor."

Toplantı, iki ülkenin geçtiğimiz günlerde savunma ve güvenlik konusunda stratejik ortaklık kuran bir anlaşma imzalaması sonrasında gerçekleşti. Plakiotakis günün erken saatlerinde, 2015 yılından bu yana mülteci ve göç akınının büyük kısmını alan Ege Denizi adalarından Sakız Adası'nı ziyaret etmiş ve

Yunanistan Sahil Güvenliği'nin operasyonel kabiliyetinin yakında ekstra 70 devriye botu ile daha da güçlendirileceğini söylemişti. Yunanistan, Afganistan'daki gelişmelerin ardından artan göç dalgasıyla ilgili endişeler sebebiyle son haftalarda deniz ve kara sınırlarındaki devriyeleri artırdı. Pazartesi günü yayınlanan en son resmi verilere göre, Yunanistan Sahil Güvenliği bu yıl Ağustos ayında 12 şüpheli kaçakçının da aralarında olduğu 550 yasadışı giriş kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI