Başbakan Mario Draghi'nin bakanlar kurulundan oybirliğiyle geçen özel kararname, diğer kültür ve spor mekanları için pandemiyle mücadele kurallarını daha da esnetti. Bu bağlamda kararname, disko ve gece kulüplerine kapasitelerinin iç mekanda yüzde 50'sini, dış mekandaysa yüzde 75'sini kullanma izni veriyor.

Geçen yaz aylarından beri kapasitelerinin yüzde 50'sine kadar müşteri kabul etmelerine izin verilen tiyatro ve sinemalarsa tam kapasiteyle çalışabilecek. Stadyumlar dahil spor mekanları artık iç mekanda yüzde 60, dış mekandaysa yüzde 75 kapasiteyle faaliyet gösterebilecek. Bu yeni kurallar, virüs dolaşımının en düşük ve ilgili Kovid-19'la mücadele kısıtlamalarının en az olduğu "beyaz bölge" alanlarında geçerli olacak.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

9 Ekim'den bu yana tüm ülke, beyaz bölge olarak değerlendiriliyor; Sağlık Bakanlığı tarafından enfeksiyon riskinin düşük olduğu kabul ediliyor. Söz konusu mekanlara sadece Yeşil Geçiş'i (sahibinin aşılandığını, son 48 saat içinde negatif test sonucu aldığını ya da Kovid-19 geçirip iyileştiğini gösteren belge) olanlar kabul edilecek. Güvenliği artırmak için tüm disko ve kulüplerin, iç mekanda havanın yeniden dolaşıma verilmediği havalandırma sistemlerine sahip olması zorunlu tutulacak.

Editör: İRFAN KARSLI