Hayvanat bahçesi basın açıklamasında, "Dişi pandamız Huan Huan'ın gece 0.30 civarında suyu geldi. İlk yavru yaklaşık 1.05'te doğarken ikincisi birkaç dakika sonra dünyaya geldi" ifadelerini kullandı. Biri 149 gram, diğeri 128,8 gram ağırlığında olan her iki yavru da sağlıklı. Hayvanat bahçesi, "Huan Huan çok anaç, yavrularını yalıyor ve onları sıkıca tutuyor" diye ekledi.

Fransa'nın iç kesimlerindeki Saint-Aignan kentindeki Beauval Hayvanat Bahçesi'nde örtünün altında yeni dünyaya gelen dev panda yavrusu kısmen görülüyor, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Beauval Hayvanat Bahçesi/Xinhua aracılığıyla)

Çincede "mutlu" anlamına gelen Huan Huan ve erkek arkadaşı Yuan Zi, Çin'in Chengdu kentinde dünyaya geldi ve 2012 yılında üç yaşındayken Fransa'ya getirildi. Pandalar, Mart ayının sonunda veterinerler ve bakıcıların gözetimi altında çiftleşmeye çalıştı. Dişi pandaların doğurganlığı yılda sadece 24-48 saat sürdüğü için önlem olarak yapay dölleme de gerçekleştirildi.

Fransa'nın iç kesimlerindeki Saint-Aignan kentindeki Beauval Hayvanat Bahçesi'nde yeni dünyaya gelen dev panda yavrusunun bakımını yapan bir hayvanat bahçesi personeli, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Eric Baccega/Beauval Hayvanat Bahçesi/Xinhua aracılığıyla)

2017 yılında Huan Huan, ikiz yavru dünyaya getirmişti; bunlar Fransa'da dünyaya gelen ilk panda yavruları oldu. İlk yavru, doğumdan kısa bir süre sonra hayatını kaybederken diğer yavruya Çincede "bir düşün gerçekleşmesi" anlamına gelen Yuan Meng adı verildi. Yaklaşık 6-8 haftalık oluncaya kadar gözleri açılmayan ve yaklaşık üç aylık oluncaya kadar etrafta dolaşmaya başlamayan yeni doğan dev panda yavruları diğer memeli yavrularının çoğundan daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI