Fransa'da güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre dört yüzde-puan gerileyerek uzun vadeli ortalaması olan 100'ün altında kaldı.

Kasım ayında hane halkları, gelecekteki mali durumlarıyla ilgili olarak çok daha az iyimserdi ve hane halkı değerlendirme endeksi beş yüzde-puan düşüşle eksi 14'e geriledi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Açıklamaya göre, hanehalklarının gelecek aylara ilişkin olarak ekonomiye duydukları güven Kasım ayında dokuz puanlık sert bir düşüş yaşayarak hane halkı ekonomik güven endeksini eksi 65'e çekti.

Kasım ayında daha fazla tüketici tasarrufun doğru bir karar olduğunu düşündüğü için tasarruf eğilimi endeksi üç yüzde-puan yükseldi. Öte yandan, Fransa'da işsizlik maaşı başvurularındaki artıştan kaynaklanan endişeler 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu artış, bu konudaki endeksi de Ekim rakamlarına göre dört puan yükselişle 78 puana taşıdı.

Fransız hükümeti, Kovid-19 vakalarında yaşanan artışı durdurmak için Ekim sonunda ikinci kez uygulamaya konan sokağa çıkma kısıtlamasının ekonomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle, daha önce yüzde 10 olan 2020 yılı ekonomik resesyon beklentisini yüzde 11'e yükseltti.

Editör: İRFAN KARSLI