Gündem

Fransa'da karantina sonlanma yoluna girerken, Kovid-19 nedeniyle hastane yatışları azalıyor!

Üç aşamalı karantinadan çıkış stratejisini başlatan Fransa'da Cumartesi günü Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatış rakamları daha da azaldı.

Abone Ol

Üç aşamalı karantinadan çıkış stratejisini başlatan Fransa'da Cumartesi günü Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatış rakamları daha da azaldı.

Hastanelerde Kovid-19 nedeniyle yatan hasta sayısı 480 azalarak, 28 bin 168'e düştü, ki bu da, Kasım ortasından bu yana bildirilen düşüş eğiliminin güçlendiğine işaret ediyor. Bu arada, resmi verilere göre, Cuma günü 3 bin 883 olan yoğun bakımda hasta sayısı da 3 bin 777'ye geriledi.

Bir günde 12 bin 580 kişinin testi daha pozitif çıkarken, ülkede toplam enfeksiyon sayısı, 52 bin 127 ölümle birlikte 2 milyon 208 bin 699'a yükseldi. Son 24 saatte ise 213 yeni ölüm bildirildi.

Fransa, Cumartesi günü, karantina sonrası üç aşamalı yeni stratejisinin ilk aşamasına başladı. Zaruri ihtiyaçlara yönelik olmayan, kapalı tüm mağazalar sıkı sağlık denetimi altında faaliyetlerine yeniden başladı. Her müşteri için en az 8 metrekare alan, tek yönlü sirkülasyon ve yeterli havalandırma sağlanacak.

Yeni uygulamaya göre, 30 kişinin katılımıyla kapalı alanlarda yapılacak dini törenlere izin verildi. Ayrıca insanlar, günde üç saate kadar, evlerinin 20 kilometrelik yarıçapı içinde spor yapabilecek. Daha önce günde sadece bir saatliğine ve bir kilometrelik yarıçap içinde spor yapılmasına izin veriliyordu. Ama insanlar hala belge imzalayarak dışarı çıkacaklar.

Hükümetin normale dönme planının ikinci aşaması, günlük Kovid-19 vaka sayısı günde 5.000'in altına düşerse, 15 Aralık'ta başlayacak.

Kapanma o zaman kaldırılacak, ama 24 ve 31 Aralık dışında tüm ülkede saat 21.00 ile 07.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Tiyatro ve müzeler sağlık denetimlerini güçlendirmeleri şartıyla yeniden açılacak.

Virüsün yeniden yayılmasını önlemek için restoran, bar, kafe ve spor salonlarının 20 Ocak'a kadar kapalı kalması gerekiyordu.