Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

Ülkenin ilk Kovid-19 vakasının Şubat ayı ortasında bildirilmesinden bu yana toplam 1 milyon 954 bin 599 kişi enfekte olurken, toplam ölü sayısı son bir gün içinde 354 artışla 44 bin 246'ya ulaştı.

Fransa'da koronavirüs sürecindeki iyileşmenin yansıması olarak, hastaneye yatış sayısı 208 düşerek 32 bin 499'a, yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısı ise 32 azalarak 4 bin 872'ye geriledi.

Geçen ay uygulamaya geçilen gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ve ülke çapındaki karantina sonucu salgın sürecindeki bazı kazanımlara rağmen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "gelecek günlerin belirleyici olacağı" konusunda uyardı.

Macron, Cumartesi erken saatlerde paylaştığı Twitter mesajında, "Salgınla mücadelemiz kolektif. Sınıfta, ofiste, evde, şu beş hayat kurtarıcı hareketi uygulayın: maske takın, ellerinizi düzenli olarak yıkayın, en az bir metre mesafeyi koruyun, kapalı alanları düzenli olarak havalandırın ve TousAntiCovid uygulamasını indirin'' ifadesine yer verdi.

Dünya, salgını kontrol altına almak için mücadele ederken Fransa, Almanya, Çin, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkeler aşı bulmak için zamanla yarışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün internet sitesine göre, 12 Kasım itibarıyla dünya genelinde 212 Kovid-19 aşı adayı geliştirilirken, bunların 48'i klinik deneme aşamasında.

Editör: İRFAN KARSLI