Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Mısır, Cumartesi günü 18 kral ve 4 kraliçeden oluşan 22 firavun mumyasını, "Firavunların Altın Geçidi" olarak adlandırılan titizlikle planlanmış bir törenle Kahire şehir merkezinde bulunan Tahrir Meydanı'ndaki Mısır Müzesi'nden yeni müzeye taşıdı.

Bir ziyaretçi Mısır'ın başkenti Kahire'deki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nin önünden geçiyor, 4 Nisan 2021. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nde sergilenen firavun tabutları, 4 Nisan 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nde sergilenen taş heykelleri seyreden ziyaretçiler, 4 Nisan 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nde sergilenen bir eserin yanında fotoğraf için poz veren bir erkek, 4 Nisan 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nin ana salonunda sergilenen 1.500 eserden bazıları, 4 Nisan 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'deki düzenlenen Firavunların Altın Geçidi töreninde mumya taşımak için özel olarak tasarlanmış bir araç, 3 Nisan 2021. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI