Sağlık

Finlandiya'da Kovid-19 salgını göçmenleri daha kötü etkiliyor

THL tarafından yakın zamanda yürütülen bir araştırmaya göre, Kovid-19 krizi Finlandiya'da nüfusun geneline oranla göçmenler üzerinde daha fazla sorun yaratırken, göçmenler ara...

Abone Ol

THL tarafından yakın zamanda yürütülen bir araştırmaya göre, Kovid-19 krizi Finlandiya'da nüfusun geneline oranla göçmenler üzerinde daha fazla sorun yaratırken, göçmenler arasında uyku bozuklukları, artan yalnızlık ve izolasyon hissi ve geleceğe dair umutların azalması gibi sorunlar rapor edildi.

Ülkeye taşınanlar, aynı zamanda sağlıklarında ve yaşam kalitelerinde düşüş hissettiler ve tüm nüfustan daha fazla zihinsel gerginlik yaşadılar. Çalışma, ülkedeki göçmenlerin maddi açıdan da daha fazla güçlük çektiğini ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 25'i, ekonomik durumlarının salgın sırasında kötüleştiğini söylerken, nüfusun geri kalanı için bu rakam sadece yüzde 6 oldu.

THL Araştırma Müdürü Natalia Skogberg, Salı günü yaptığı basın açıklamasında, göçmenlerin ekonomik durumlarının koronavirüs salgınından önce bile tüm nüfus için ortalamadan daha kötü olduğu göz önüne alındığında, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Göçmenlerin yaklaşık yüzde 38'i, salgın ve etkileri nedeniyle geleceğe dair umutlarının azaldığını bildirdi, genel nüfusta ise bu oran yüzde 30 oldu. Ayrıca Finlandiya'ya göç edenlerin yaklaşık yüzde 15'i salgın sırasında ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi.