Rus saldırısı ile başlayan Ukrayna Savaşı haftalardır devam ederken dünyanın gözü bu kez Avrupa'nın kuzeyinde. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor.

Rusya iki ülkenin üyeliğine karşı çıkarken Finlandiya'dan flaş bir açıklama geldi. Finlandiya Devlet Başkanı NATO üyeliği için başvurulacağını duyurdu. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuracağını söyleyerek, 'Bu güvenliğimizi en yüksek seviyeye çıkaracak' dedi.

Askeri uzmanlara göre, halihazırda Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı çıkan Rusya için bir başka komşusu Finlandiya'nın üyeliği olabilecek en kötü senaryolardan birisi.

NATO yetkilileri, İskandinav ülkelerinin üyelik kriterlerinin çoğunu halihazırda karşılaması nedeniyle, ülkelerin ittifaka kabulünün nispeten basit olacağına inanıyor.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Sovyetler Birliği ile olası bir çatışmaya karşı 1947'de kurulmuştu.