Politika

Filistinli genç bir erkek Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürüldü

RAMALLAH, 23 Aralık (Xinhua) -- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ramallah yakınlarındaki El-Amari mülteci kampından 26 yaşındaki Mohammed Eassa Abbas'ı...

Abone Ol

RAMALLAH, 23 Aralık (Xinhua) -- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ramallah yakınlarındaki El-Amari mülteci kampından 26 yaşındaki Mohammed Eassa Abbas'ın mülteci kampının çevresinde İsrail askerleri tarafından sırtından vurulduğu ve Ramallah Hastanesi'ne götürüldükten kısa süre sonra hayatını kaybettiği ifade edildi. Görgü tanıkları, mülteci kampının çevresinde yoğun silah sesleri duyulduğunu, anlaşıldığına göre İsrail askerleriyle çıkan çatışmaların sonucunda bu olayın yaşandığını söyledi.

Filistinli resmi kaynaklara ve İsrail ordusuna göre bu öldürme olayı, araç kullanan şüpheli bir Filistinli saldırganın, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin şehri yakınlarında bulunan İsrail ordusuna ait bir kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından öldürülmesinden yalnızca bir gün sonra yaşandı.

Filistinliler, Pazartesi günü İsrail ordusunun askerlere, Batı Şeria'da taş veya molotof kokteyli atan Filistinlilere, kaçmalarının ardından bile doğrudan ateş açmalarına izin veren kararını kınamıştı. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, "Karar, İsrail askerlerinin geçici isteklerine, ruh hallerine ve değerlendirmelerine göre Filistinlilere karşı sahada daha fazla infaz yapmasına yeşil ışık yakacak" denilmişti.