Filleri takip eden saha kumanda merkezi, sürünün, Kunming şehrinin Jinning semtinde bulunan Xiyang Yi Özerk Kasabası'na ulaşmak için Cumartesi günü saat 15.10 (TSİ 10.10) itibarıyla son 24 saatte 12,1 kilometre kat ettiğini belirtti.

Kumanda merkezi, sürüyü takip etmek amacıyla Cumartesi günü toplam 14 insansız hava aracı uçurdu, 510 kişiyi seferber etti ve göçü güneybatıya doğru yönlendirmek ve yolları kapatmak için 110'dan fazla araç tahsis etti. Evleri olan Xishuangbanna Dai Özerk İli'ndeki ormandan yola çıkan filler, 500 kilometre yol kat ettikten sonra Çarşamba günü Yunnan eyaletinin merkezi olan Kunming'e ulaştı. Son nüfus sayımına göre Kunming'in nüfusu 8,46 milyon.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu
Fotoğrafta Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'deki Jinning semtinde bulunan sürünün itfaiye aracından su içtiği görülüyor, 3 Haziran 2021. (Fotoğraf: Sürünün göçününün saha kumanda merkezi/Xinhua aracılığıyla)

Bir aydan uzun süredir bu göçe odaklanan yetkililer, sürüye eşlik etmesi için polis kuvvetlerini görevlendirdi, fillerin geçişini kolaylaştırmak için yolları boşalttı ve insanların yoğun yaşadığı bölgelere girmelerini engellemek için yemek yoluyla dikkatlerini dağıttı. En çok Yunnan'da bulunan Asya filleri, Çin'de A seviyesinde devlet koruması altında. Gelişmiş koruma sayesinde, eyaletin 1980'lerde 193 birey olarak kaydedilen vahşi fil nüfusu, yaklaşık 300'e kadar çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI