Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Anketi yanıtlayan bin 149 katılımcının yüzde 71'i kamuoyunda gıda israfını önlemeye yönelik daha güçlü bir algı gözlemlediklerini söyledi. Lin Huiwen rumuzu ile görüş bildiren bir garsonun ise giderek daha fazla müşterinin bitmeyen yemeklerin paketlenmesini talep ettiğine tanık olduğuna atıfta bulunuldu.

Lin, ankete verdiği yanıtlarda, restoran yönetiminin yiyecek israfını azaltmak için garsonların müşterilere makul ölçüde sipariş vermeyi hatırlatmalarını da şart koştuğunu ekledi. Katılımcıların yüzde 65'inden fazlası, "Tabağındakileri Bitir" hareketine katılacaklarını söyledi ve yaklaşık yüzde 64'ü de gerçek ihtiyaçları temelinde gıda alışverişi yapacaklarını ve gıda tüketeceklerini ifade etti.

Beijing merkezli bir üniversitenin son sınıf öğrencisi olan He Dongcan ise gıda israfını azaltmanın yolunun esasen insanların ulusal gıda güvenliğinin önemini anlamasını sağlamaktan geçtiğini, gıda israfına yönelik ceza uygulanmasının da bu süreçte gerekli olduğunu kaydetti.

Çinli siyasetçiler, Nisan ayı sonunda ülkenin en yüksek yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi oturumunda gıda israfı karşıtı yasanın kabul edilmesi yönünde oy vermişti. Yasa, resmi olarak yayınlandığı 29 Nisan itibarıyla yürürlüğe girdi.

Editör: İRFAN KARSLI