Bilim ve teknoloji

Fiat-Chrysler'in hisseleri İtalya'nın elektrikli araç teşviki içeren bütçesi ile yükseldi

İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi Fiat-Chrysler'in hisseleri, İtalya'nın 2021 bütçesinin elektrikli araçların geliştirilmesi için 420 milyon euro (515 milyon ABD doları) teş...

Abone Ol

İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi Fiat-Chrysler'in hisseleri, İtalya'nın 2021 bütçesinin elektrikli araçların geliştirilmesi için 420 milyon euro (515 milyon ABD doları) teşvik içerdiğinin ortaya çıkmasının ardından Pazartesi günü yükseldi.

Önümüzdeki yılın ilk yarısında uygulamaya konulacak olan bu fonlar, Fiat-Chrysler'e Fransız rakibi Peugeot ile birleşme süreci son düzlüğe girerken önemli bir destek sağlayacak. Şirketlerin açıklamasına göre, yeni adı Stellantis olacak dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisini yaratacak olan anlaşma 2021 başlarında tamamlanacak.

Fiat-Chrysler hisseleri, Milano'daki İtalyan Borsası'nda işlemlerde yüzde 0,64 oranında değer kazandı ve kazançların çoğu, teşvik haberlerinin yayılmasının ardından seansın sonlarında geldi. Günün ilerleyen saatlerinde açılan New York Borsası'nda hisseler yüzde 2,5 yükselişle günü yüzde 1,8 oranında yükselişle kapattı.

Mart ayında, koronavirüs pandemisinin başlangıcında yaklaşık dört yılın en düşük fiyatına ulaşan Fiat- Chrysler hisseleri, Peugeot ile birleşme anlaşmasının yarattığı iyimserliğin katkısıyla neredeyse üç katına çıktı. Bu ayın başında, Fiat-Chrysler, elektrikli araçların önümüzdeki yılın sonuna kadar dünya çapındaki araç satışlarının en az yüzde 60'ını oluşturmasını sağlamaya yönelik iddialı bir hedef açıkladı.

Fiat-Chrysler için elektrikli otomobil pazarındaki varlığını hızla genişletme çabası, gelecek yıldan itibaren de Stellantis için aralarında Çin'in de bulunduğu yeni pazarlardan pay kazanmak şirketin dünya genelindeki stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.