Bilim ve teknoloji

Fiat Chrysler'den elektrikli otomobil pazarı için iddialı hedef!

Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki yılın sonuna kadar satışların en az yüzde 60'ını elektrikli araçların oluşturmasını hedefliyor.

Abone Ol

Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki yılın sonuna kadar satışların en az yüzde 60'ını elektrikli araçların oluşturmasını hedefliyor.

Haber, Fiat Chrysler'in elektrikli araçların ve diğer düşük çevresel etkiye sahip hizmetlerin geliştirilmesine yardımcı olacak bir mikro şebeke ve enerji depolama şirketi olan Engie Electric Power Systems'ı satın aldığını duyurmasından üç hafta sonra geldi.

Fiat Chrysler aynı zamanda Fransız rakibi Peugeot ile birleşme sürecinde. Önümüzdeki yıl birleşme şartları tamamlandığında yeni oluşum Stellantis adını alacak. Mevcut verilere göre Stellantis, üretilen araç sayısı bazında dünyanın dördüncü lider otomobil üreticisi olacak. Fiat Chrysler ve Peugeot birleşmeden sonra da geleneksel markalarıyla otomobil satmaya devam edecek.

Fiat Chrysler 2018 yılında, 2022'nin elektrikli araçlarını geliştirmek için en az 9 milyar euro (10.6 milyar ABD doları) harcayacağını iddia etmişti.

Fiat Chrysler ağ geliştirme ve e-ulaşım Başkanı Roberto Di Stefano bir yıl önce Xinhua'ya verdiği demeçte, şirketin bir dizi elektrikli ve hibrit otomobille Çin pazarında yer edinmeyi planladığını söylemişti.

Di Stefano, "Elektrikli ulaşım için gerçek pazarın Çin olacağını ve diğerlerinin geriden geleceğini herkes biliyor" demişti.

Birleşmenin sonuçlanması yaklaşırken, son on haftada istikrarlı bir şekilde yükselerek 21 Eylül'den bu yana değeri neredeyse yüzde 33 artan Fiat Chrysler'in hisseleri Çarşamba günü ise değişiklik göstermedi.