Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

RABAT, 10 Eylül (Xinhua) -- Fas İçişleri Bakanlığı, sağanak yağışların ülkenin güneyini vurmasının ardından en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişiden haber alınamadığını duyurdu. Bakanlık daha önce 11 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin kayıp olduğunu açıklamıştı. Aralarında İspanya, Kanada ve Peru'dan üç yabancının da bulunduğu ölümlerin Tata, Errachidia, Tiznit, Tinghir ve Taroudant illerinde gerçekleştiği bildirildi. Bakanlık, kayıpları arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bakanlık, şiddetli yağış ve sel nedeniyle yaşanan su kesintileri ve telekomünikasyon hizmetlerindeki aksamaların giderildiğini ve sellerden etkilenen 110 yolun 84'ünün yeniden trafiğe açıldığını bildirdi. Teknik ekiplerin zarar gören elektrik şebekesini onarmak için çalıştığını belirten bakanlık, olağanüstü durumla başa çıkmak ve selden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara yardımcı olmak için gerekli kaynakların seferber edildiğini vurguladı. Fas meteoroloji yetkililerinin sosyal medyada yaptığı paylaşıma göre, can kayıplarına yol açan yağış ve sellere "dengesiz bir tropikal hava kütlesi" neden oldu.

Kaynak: rss